Kuljettajan ammattipätevyys koskee C- ja D -luokan ajo-oikeuden omaavia henkilöitä, sekä kuorma-autonkuljettajien lisäksi liikennetraktorin kuljettamista silloin kun siihen tarvitaan C-luokan ajo-oikeus.

Jos C-luokan ajo-oikeutesi on alkanut ennen 10.9.2009 tai D-luokan ajo-oikeutesi ennen 10.9.2008, et tarvitse perustason ammattipätevyyskoulutusta. Sinulle riittää ammattipätevyyden jatkokoulutukset, yhteensä 35 tuntia viiden vuoden välein. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että joudut käymään pakollisen ennakoivan ajon kurssin (kesto 1 päivä) mutta loput neljä päivää ovat vapaavalintaisia toisin sillä ehdolla, että Liikenteen turvallisuusvirasto on ne koulutuspäivät hyväksynyt.

TYÖTURVALLISUUSKOULU.fi kouluttaa ammattipätevyyden jatkokoulutuksissa 3 päivää; Työturvallisuuskortti, Tieturva 1 -kortti sekä se ainoa pakollinen eli Ennakoiva ajo. Loput ammattipätevyyspäivät 2 päivää, kuten esimerkiksi EA-kurssit, saat Suomen Punaiselta Ristiltä.

Kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuspäiviä ei voida lukea hyväksi taksinkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutukseen.

Liikenteen turvallisuusvirasto on hyväksynyt TYÖTURVALLISUUSKOULU.fi:n ammattipätevyyden jatkokoulutuskeskukseksi 10.1.2018 alkaen. Koulutuskeskuskoodi on 068273.

Tarkista omat ammattipätevyystietosi Trafin Oma asiointi-palvelusta.